Scenski izraz za igrače sa Aleksandrom Pejić

Prva otvorena radionica u organizaciji Novosadske sekcije Međunarodnog saveta za igru CID-UNESCO održaće se 9. oktobra od 10h do 13h sa glumicom Aleksandrom Pejić, na temu scenskog izraza za igrače.
Datum: 9. oktobar 2021.
Cena: 800 dinara
Trajanje: 3h
Lokacija: Novosadsko pozorište (Ujvideki Szinhaz)

O radionici

Zovem se Aleksandra Pejić, glumica po zanimanju.
Zaposlena sam na Akademiji umetnosti Novi Sad kao stručni saradnik na predmetima Akrobatika i Savremeni ples, a od 2013.godine stalni spoljni saradnik Srpskog narodnog pozorišta i Pozorišta mladih, kao i par pozorišta u Beogradu.
Imam iskustva u radu kako na dramskim tako i na dečijim predstavama i mjuziklima, i kao glumica i kao plesač.
Oduvek me je zanimao spoj glume i plesa, jer je meni lično ples pomagao u otvaranju i pronalaženju sopstvenog izraza u toku glumačkih studija. Smatram da je telo najiskreniji instrument koji izvodjač poseduje, i ujedno nešto što će ga prvo odati na sceni. Zanima me motivacija pokreta, zašto se pokrećem kada se pokrećem,odakle ta motivacija dolazi i kuda će me odvesti, kao i koje su granice mog pokreta i šta je to što ga može učiniti zanimljivijim, neobičnijim, a opet organskim.
Volela bih da ovom radionicom barem dotaknem neke od tih tema, a da usput i saradjujem sa nekim novim ljudima, i da se svi, naravno, jako dobro zabavimo.