Igrači

Upoznajte igrače učesnike Razvojnog programa savremenog plesa „Sazvežđa“.

Pamela Virc

Virc Pamela je rođena 13.03.1999. godine u Novom Sadu.Svoje prve plesne korake ostvaruje sa tri godine u baletskoj školi Dobrile Novkov “La Sylphide”. Osnovno školovanje je završila u istoimenom gradu u osnovnoj školi ”Petefi Šandor”, uporedo je upisala i uspešno završila osnovnu muzičku školu “Isidor Bajić” na odseku za flautu i osnovnu baletsku školu u Novom Sadu. Po završetku osnovnog obrazovanja upisuje gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj”, društveno -jezički smer. Zbog ogromne ljubavi prema muzici pridružuje se školskom orkestru, a zatim uporedo upisuje srednju muzičku školu “Isidor Bajić” na odseku muzički saradnik i teoretičar i ujedno postaje član školskog hora.Nakon završetka svog srednjoškolskog obrazovanja upisuje Fakultetu tehničkih nauka, smer Arhitektura i urbanizam. Zbog ogromne ljubavi ka deci, sceni i ljubavi ka plesu zapošljava se kao instruktor plesa i koreograf u plesnom studio i uporedo se aktivno bavi plesom i učestvuje na plesnim radionicama radi proširivanja svog znanja I ispoljavanja svoje kreativnosti.

Alisa Dinjaški

Zovem se Alisa Dinjaški i imam 20 godina.

Još odmalena se bavim umetnošću u bilo kojoj formi, a ples za mene znači oslobađanje.

Igrala sam klasičan i džez balet, trenirala gimnastiku, karate, kapueru, i završila nižu muzičku školu.

Trenutno studiram komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu.

Tanja Đurić

Dramska i audio-vizuelna umetnica, performerka, profesorka filozofije i aktivistkinja.
Masterirala fiozofiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a trenutno završava drugi master program akademskih studija – Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Teme kojih se dotiče kroz radionice, performanse i predstave najčešće se tiču pitanja mladih, formalnog i neformalnog obrazovanja, položaja pojedinaca u društvu, podizanja svesti o osobama sa invaliditetom, reproduktivnog zdravlja, ženske seksualnosti i diskriminacije žena sa invaliditetom i/ili drugih marginalizovanih grupa.

Kroz pozorište istražuje pokret, glas, odnos različitih tela u prostoru, kao i mogućnosti različita značenja sopstvenog tela sa fizičkim invaliditetom na sceni.

Ines Đurđić

Ines Đurđić je rođena 21.03.1996. godine u Zrenjaninu.

Završila je osnovno baletsko obrazovanje u Zrenjaninu, a nakon toga nastavila da se bavi plesom kao član različitih plesnih klubova.

Učestvovala je na mnogobrojnim državnim i međunarodnim takmičenjima, i pohađala mnoge seminare iz jazz baleta i savremene igre. Trenutno je član plesnog kluba Inspire u Novom Sadu. 

Uma Zuban

Uma Zuban, rodjena 10.11.2004.

Idem u Karlovačku gimnaziju, norveški smer.

Plesom se bavim od svoje osme godine, počela sam sa jazz-om.

Trenutno plešem savremeni i tu sam se najviše pronašla jer njime mogu ispoljim sve unutrašnje.

Ana Ilić

Ana Ilić, rođena 1994. godine u Smederevskoj Palanci.

Diplomirala je grafičko inženjerstvo i dizajn, a sada je student master programa scenske arhitekture i dizajna, bavi se scenografijom, a pored toga je zaljubljena u scenski pokret i scenske borbe.

Trenira ninjutsu i obožava oružije, a bavi se i vatrenim performansom.

Obožava ples i najlepše se oseća u plesu bez egzaktne forme, u slobodnom plesu koji nastaje u trenutku.

Staša Jandrić

Imam 21 godinu, i student sam Fakulteta Tehničkih Nauka u Novom Sadu.

Plesom se bavim od svoje sedme godine i od tada ples predstavlja značajan faktor u mom životu.

Kao solista modernog i jazz baleta ostvarila sam značajne nagrade na državnim,ali i na Evropskim scenama, a od 2017 godine se ostvarujem i kao koreograf i trener.

Kristina Kljajević

Rođena sam 06.08.2001.

Plešem od svoje treće godine.

Završila sam Baletsku školu u Novom Sadu, smer za savremenu igru i trenutno studiram turizam.

Toma Križnar

Rođen u Novom Sadu 1999 god. Svoj prvi susret sa plesom pronalazi kao osmogodišnji decak u “AKUD Sonja Marinković”.

Kroz folklor uči osnovni odnos muzike i pokreta. Prve baletske časove započinje u “ La Sylphide” kod Dobrile Novkov, gde i završava nižu baletsku. Srednju baletsku školu u Novom Sadu upisuje 2014. u klasi Dobrile Novkov.

Nakon dve godine 2016. upisuje “Canada’s National Ballet School”, gde i završava 2018. u klasi Aleksandra Gorbacevica.

Svoju profesinalnu karijeru započinje u SNP-u gde igra kao član ansambla baleta.

Valeriya Lunyova

I’m a amateur dancer and performer, dance from 6 years old, tried different styles and found myself in contemporary.

Attend many classes and workshops, worked as choreographer in kids theater studio, took a part in performances in the parks, on the streets, music festivals and “dance in museums”. Hold my #freedanceclass. 

I practice release and gaga techniques to move lightly and freely. Interested in experiments, exchange, learn and love.

Jovana Mećava

Zovem se Jovana Mećava i rođena sam12.01.2001. u Subotici.

Plesom se bavim aktivno 10 godina. Igram savremeni balet, hip hop i komercijalne plesove.

Takmičim se od 2013. i nastupala sam na raznim takmičenjima u Srbiji i Evropi. Igrala sam u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u mjuziklu „Bilo jednom u Banatu“, a gostovali smo u Pozorištu mladih i u Pozorištu na Terazijama.

Pored plesa, studiram psihologiju na fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić.

Sara Aleka Milošević

Ja sam Sara Aleka Milošević. Rođena sam u Vršcu 30.04.2007. godine.

Plesom se bavim već osam godina i u potpunosti se pronalazim u njemu. Ispunjavam se kroz pokret, glumu i kreativnost. Učestvovala sam u mnogobrojnim radionicama plesa i glume.

Sarađivala sa mnogim plesačima poput Miloša Isailovića, Josea De La Cruza.

Dunja Nikolija Popov

Dunja Nikolija Popov, rođena 29.2.1996. u Zrenjaninu.

Završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu, gde trenutno boravi.

Dugogodišnje bavljenje plesom i proučavanje pokreta. Učestvovala na mnogim nastupima i koncertima širom Srbije i inostranstva. Član plesnog kluba „Inspire“ u Novom Sadu.

Nina Putnik

Nina Putnik, rodjena 04.02.1999.

Završila Baletsku školu u Novom Sadu, smer za savremenu igru. Student Scenske arhitekture, tehnike i dizajna.

Pohadjala Henny Jurriens Summer Intensive, Amsterdam; učestvovala u erasmus+ omladinskim razmenama vezanim za umetnost, Belgija, 3 godine na festivalu Pokretnica; igrala u predstavi „9 godina kasnije“ , koreograf Deneš Debrei.

Nikola Stanković

Rođen u Somboru, 1.8.1994. zavrsio Srednju Poljoprivrednu Školu- tehničar za pejzažnu arhitekturu u Zrenjaninu.

Trenutni student završne godine Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Pored toga bavi se slikarstvom, uživa u istraživanju i pravljenju raznih produkta.

Tanja Stefanović

Zovem se Tanja.

Odrasla sam u Novom Sadu u kom sam završila Srednju Baletsku skolu, odsek za savremenu igru.

Nakon završetka škole počela sam da igram u studiu Inspire. Trenutno učestvujem u nekoliko plesnih projekata.

Isidora Subić

Ja sam Isidora Subić i plesom se bavim punih 15 godina.

Edukaciju sam stekla učeći od vrhunskih koreografa i u mnogim novosadskim plesnim klubovima kao i pohađajući plesne radionice širom regiona.

U međuvremenu, zaljubila sam se u savremeni ples- danas upravo njega izučavam i uživam u istraživanju granica pokreta sopstvenog tela. Nagrađivana sam na mnogim međunarodnim i svetskim takmičenjima tokom godina, a od skoro se zanimam za pozorišni performans.

Uz to, studentkinja sam Anglistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. 

Tatjana Štricki

Tatjana Štricki je rođenja 19. juna 1990. godine u Subotici, gde je sa svoje 4 godine ujedno i započela svoje prve plesne korake. Ljubav prema pokretu razvijala je kroz rad na plesnim tehnikama klasičnog, modernog i jazz baleta. Uz osnovno školovanje završava Osnovnu muzičku školu u Subotici na odseku za flautu, nakon čega se pored plesa aktivno bavi pevanjem, sve do danas. Do svoje 19 godine učestvovala je na mnogobrojnim nacionalnim i internacionalnim plesnim seminarima, takmičenjima i festivalima, nakon čega odlazi u Novi Sad i završava Master studije biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu. Promenom sredine ulazi u svet savremenog plesa i postaje član Plesnog ansambla DaNS. Iz želje za daljim radom na sebi, završava kurs za Instruktora plesa na Fakultetu za sport i turizam TIMS, čime dobija priliku da svoju strast prema kreativnom pokretu i savremenoj igri podeli sa decom i odraslima. Iz velikog interesovanja i potrebe za boljim razumevanjem povezanosti duha, tela i psihe, postaje edukant Integrativne art psihoterapije, čija znanja aktivno primenjuje u svom radu sa plesačima. Tatjana je trenutno trener rekreativne grupe za savremeni ples Plesnog kluba Inspire, gde ujedno dobija priliku da razvija svoje kvalitete i plesne sposobnosti kroz razmenu iskustava sa drugim vrhunskim plesačima, koreografima i predavačima.