Besplatna radionica savremenog plesa sa Marinom Aranitović

„Kroz projekat „Sazvežđe“ i stvaranje savremene plesne minijature, razvijala sam različite plesne sekvence, kojima kroz pokret tela pričamo priču o ženama, prilagođavanju, preispitivanju života i svojih izbora.

Na radionici ćemo učiti jedan deo plesne koreografije iz minijature kroz zabavan i koristan trening.“

Datum: 12.12.2021.

Vreme: 15h-16:30h

Mesto: Kulturna stanica Eđšeg 

Radionica se preporučuje plesačima od 13+ godina, srednjeg i naprednog plesnog nivoa. 

Poželjna je široka udobna odeća, koja prekriva ramena i kolena, kao i pamučne zokne. 

Ograničen broj plesača!

O koreografkinji

Plešem i istražujem pokret više od 20 godina, gradeći stil, koji se može okarakterisati kao višedimenzionalan, gde je polazna osnova „ground“ (uzemljenje, centar). Iz samog korena opisujemo bezbroj osa i ravni iz kojih svaki element proizilazi i prolazi kroz određene faze (energije). Svaka figura treba da opiše određenu priču, kroz slobodu i najčešće fluidnost, povezujući stanje uma sa prostorom i kolektivom.

Trenutno živim u Novom Sadu i radim kao pedagog i koreograf. Vlasnik sam i osnivač plesnog studia „Inspire“, kao i osnivač nove savremene plesne grupe „movement exchange“, koja zajedničkim radom razmenjuje ideje i zajedno stvara i istražuje savremene načine kretanja, kroz zdrav način treninga, naglašavajući važnost brige o telu i umu.

O projektu

Razvojni program savremenog plesa je nastao sa željom da se mladim koreografima i igračima pruži prilika za edukaciju o temama važnim za plesno stvaralaštvo, kao i umreži plesna scena Novog Sada. Kroz višemesečni proces, pet učesnica projekta su sa svojim igračima izabranim na audicijama, obrađivale različite teme koje ih interesuju kroz savremeni ples.

Premijera minijatura pet mladih koreografkinja, održaće se 18.12.2021. u Pozorištu mladih u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova.