Radionica plesnog filma

Radionica plesnog filma za igrače održaće se u ponedeljak 22. i utorak 23. novembra u prostorijama Studentskog kulturnog centra Novog Sada – fabrike, sa početkom u 19 časova. 

Biografija predavača

Ružica Anja Tadić, rediteljka, rođena u Beogradu 1994. Diplomirala je režiju na studijskom programu – multimedijalna režija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Autorka je deset kratkometražnih igranih filmova različitih žanrova – komedije, drame, adaptacije pripovetke, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova koji su prikazani na brojnim festivalima. Film „Sve je dobro“ nagrađen je za najbolji film u kategoriji studentskih filmova na festivalu Ravno selo. Trenutno završava master studije multimedijalne režije i priprema autorske projekate, piše scenarije za kratke igrane filmove i razvija debitantski igrani film. Predavač je na kursu režije i filma u okviru sekcije „Art kvart – Start!“ u organizaciji Novog kulturnog naselja.

O kursu

Od nastanka filma, pokret, pa zatim i ples na filmu i plesne tačke bile su sastavni deo inspiracije filmskih autora. Kurs ima cilj da plesačima i koreografima ponudi teorijsko znanje i praktično iskustvo, kao i savete koje će ih pripremiti da snime svoje radove u formi: video art-a, profesionalne snimke plesa za prijave na takmičenja ili objavu na internetu i-ili eksperimentalne filmove u kojima koriste ples i telo u filmskom eksperimentu. Polaznici kursa proći će kroz osnovno znanje o filmskim izražajnim sredstvima i osposobiti se za snimanje plesnih videa, snimanje zvuka i muzike, promišljanje o likovnim svojstvima kadra i montaži, kao i svim aspektima post-produkcije za pripremu celovitog filmskog dela.